Sega nastro idraulicaSega nastro idraulica
b. Fierastrau panglica hidraulic CTR-1000H

Acest utilaj este destinat taierii bustenilor din lemn in sens longitudinal cu scopul obtinerii cherestelei necesara procesului de fabricatie.
Structura robusta a acestui utilaj a permis instalarea de accesorii hidraulice puternice care permit lucrul cu material foarte greu si busteni cu diametrul pana la 1000 mm si lungimi de pana la 7500mm. Astfel utilajul este dotat cu o instalatie hidraulica de alimentare, de intoarcere, pozitionare si de fixare a busteanului care urmeaza a fi taiat pe fibra lemnului, pentru obtinerea cherestelei atat tangentiala cat si radiala.
Cu ajutorul unui fierastrau cu banda orizontala care se deplaseaza pe doua sine, inainte si inapoi de-a lungul bustenului de taiat, se obtin scanduri sau prisme.
Capul de taiere (fierastraul cu banda orizontala) are o deplasare rapida, cu franare automata la capat, care se deplaseaza pe doua sine si sporeste mult stabilitatea comparativ cu cele la care deplasarea se face pe o singura sina si astfel se obtine o precizie mai mare a dimensiunilor de taiere.
Deoarece asigura un grad ridicat de productivitate si o calitate inalta a taierii este ideal pentru utilizarea in productia industriala a caselor din lemn.