i. Linia de asamblat panouri

Linia de asamblat panouri cu structura de lemn, tip Hundegger

Aceasta linie este conceputa de cel mai renumit producător mondial al liniilor de fabricatie destinate prelucrarii si asamblarii rapide a panourilor pentru casele de locuit cu structura de rezistenta din lemn.
Sistemul de asamblare verticala „Speed Wall System” a fost dezvoltat de firma Hundegger pentru a oferi companiilor o soluție eficientă de fabricatie dar si pentru automatizarea procesul de asamblare a peretilor sub forma de panouri pentru constructia caselor din lemn.
Aceasta linie asigura accesul simultan la ambele părți ale peretelui si permite montarea rapida in pozitie verticala, in acelasi timp a componentelor care formeaza peretele (izolatie, placi deja taiate la dimensiune, folii de diferite feluri, etc), fara ca peretele sa fie rotit. Dispune si de o platforma mobila ajutatoare pentru lucru in partea superioara a panourilor.
Are o constructie robusta, fiind format dintr-un cadru cu lonjeroane din tevi de otel, ceea ce ii permite fabricarea panourilor cu dimensiuni maxime de: 9000 mm lungime, 3000 mm inaltime si 460 mm grosime.
Este dotat cu doua pistoale pentru cuie si unul pentru capse necesare fixarii placilor pe partea din fata si din spate a elementului ramei, iar distanta la care se bat cuiele/capsele se regleaza automat. Marimea cuielor/capselor este variabila si este functie de grosimea placilor si de tipul peretelui, ceea ce creaza o rezistenta maxima la tensiunile la care este supus.
Datorita sistemului rapid de asamblare si fabricatie in pozitie verticala, se obtin panouri de inalta performanta, la dimensiuni exacte, ceea ce permite montarea caselor din lemn cu maxima eficienta.