Serviciile noastre

Principalele servicii pe care le oferim la Dimmer se învârt în mod firesc în jurul lucrului pe care-l facem cel mai bine: producția de case. În funcție de nevoie, te putem ajuta să clădești construcții cu diverse destinații:

  • Construcții civile – locuințe individuale și colective
  • Construcții industriale – clădiri comerciale, hale/unități de producție (fabrici și ferme)
  • Construcții comerciale – construcții noi și reconversii

Producție case pe structură din lemn

Proiectare de execuție

Consiliere tehnologică

Montaj case pe structură din lemn

Case eficiente energetic: nZeb & Case pasive

Producție case pe structură din lemn

De la simplu proiect – până la predarea cheii – vei lucra cu profesioniști cu peste 30 de ani de experiență în construit case pe structură din lemn.

Construim case pe structură din lemn eficiente energetic, la un preț corect, într-un timp scurt și, cel mai important, în totalitate conform dorințelor fezabile ale clienților noștri. Cunoaștem lemnul în toate formele lui nobile și garantăm pentru durabilitatea și rezistența sa oferindu-ți 30 de ani de garanție pentru orice casă construită pe structură de lemn.

Proiectare de execuție – soluții constructive și optimizare

Misiunea noastră este să livrăm clienților din România și Europa case eficiente energetic, foarte prietenoase cu mediul înconjurător și, desigur, mereu construite la standarde de înaltă de calitate raportate la bugetul cu care lucrăm.
În proiectarea de execuție – pasul esențial pentru demararea proiectului dorit de clienții noștri, folosim dintotdeauna cele mai moderne principii de execuție. Asta ne ajută să respectăm cu brio deadline-urile. Singurul lucru care ne poate devia uneori de la traseu e însăși natura, cea pe care o respectăm în orice construcție!
Realizăm proiectele în Cadwork, apoi le exportăm direct către CNC-urile Hundegger K2i și Weinmann.

Consiliere tehnologică

„Am bani să construiesc această clădire? Pot să construiesc așa în România? Trebuie să aplic un tratament special solului de pe terenul meu înainte să încep să construiesc? Pot să construiesc pe structură din lemn? Clădirea mea e prea înaltă ca să o construiesc din lemn?”

Consilierea tehnologică e un pas la fel de important precum proiectarea, deoarece te ajută să răspunzi la niște întrebări cruciale, precum cele de mai sus. La urma urmei, la Dimmer nu pornim un proiect până când clientul nu e complet informat.

Acest tip de consiliere îți salvează timp și bani, oferindu-ți răspunsuri și soluții aplicate, valide pe care le poți pune imediat în practică în proiectul tău.

Montaj case pe structură din lemn

E lesne de înțeles în acest punct că lemnul este materialul nostru favorit, așadar putem lucra cu orice tip de lemn – în orice condiții.

Unul dintre serviciile noastre implică montajul de case pe structură din lemn folosind kit-uri ready-made. Lemnul are multiple avantaje: e un izolator natural bun, e durabil, elegant, deosebit de rezistent la cutremure și, tratat corespunzător, poate rezista aproape tuturor intemperiilor care pot pune în primejdie casa montată pe structură din lemn.

Din nefericire, lucrul cu lemnul e însoțit și de multe mituri pe care, uneori, e nevoie să le demontăm.

Case eficiente energetic: nZEB & Case pasive

Cel mai important avantaj al caselor Dimmer este eficiența lor energetică dovedită. Principiul near-Zero-Energy-Building (nZEB) a avut dintotdeauna tot respectul nostru și un loc special în inima arhitecților noștri.

Casele construite de noi au un grad ridicat de eficiență energetică și ating cerințele standardului nZEB și în funcție de cerințele tale, pot ajunge chiar la standardul de casă pasivă.

O locuință eficientă energetic este foarte importantă atât pentru ecosistem, cât și pentru calitatea vieții tale, aceasta ajutându-te să reduci simțitor costurile întreținerii. Locuind împreună cu familia ta într-o astfel de casă, te vei bucura de mari avantaje, precum izolația excelentă, ventilație și lumină naturală, rezistență la intemperii și, deloc de neglijat, costuri de întreținere mult reduse.

 

 

Clădiri pasive

Casa pasivă – așa cum o definește Passivhaus Institut – este o casă extrem de eficientă energetic. Termenul de „pasivă” este aplicabil atât locuințelor individuale, cât și celor colective sau clădirilor industriale sau comerciale. În construcția unei clădiri pasive, fiecare element are un rol în eficientizarea consumului de energie și în minimizarea pierderilor de aer sau energie.

Casa pasivă din lemn – o garanție a confortului

De ce o structură din lemn are un avantaj în construcția unei clădiri pasive? Lemnul combină abilitatea de a absorbi căldura și de a o reține cu un număr de proprietăți extrem de importante, cum ar fi rezistența la apă, integritatea structurală și calitatea finisajului.

Plecând de la o bună cunoaștere a terenului pe care urmează să se construiască, performanța energetică a noii clădiri se datorează în egală măsură orientării, folosirii judicioase a resurselor în timpul construcției, plasarea corespunzătoare a maselor termice, dispunerea camerelor, ușilor, ferestrelor, alegerea metodelor de umbrire, etc.

Standardul de casă pasivă prevede cel puțin următoarele performanțe:

1. Maxim 10 W/m2 necesar caloric constant;

2. Maxim 15 kWh/m2 necesar anual pentru încălzirea spațiului;

3. Maxim 42 kWh/m2 necesar anual total de energie.

În lipsa respectării parametrilor de mai sus, o clădire nu mai este considerată pasivă.

Dimmer – echipă complet certificată de Passivhaus Institut, de la proiectare la montaj

Directiva 2010/31/UE a Parlamentului European și a Consiliului Uniunii Europene din 19 mai 2010 privind performanța energetică a clădirilor, prevede creșterea eficienței clădirilor noi și stabilește ca toate clădirile noi să fie performante energetic („nearly zero-energy”) până la sfârșitului anului 2020, iar cele publice până la sfârșitul anului 2018.

Conform iPHA (Asociația Internațională a Caselor Pasive), doar aproximativ 60.000 de case de pe glob sunt construite conform acestor standarde, deși un număr considerabil mai mic este certificat în acest demers. Atât proiectanții cât și echipa de montare din cadrul Dimmer sunt certificați de către PHI (Institutul de Case Pasive), pentru cunoștințele în proiectarea clădirilor cu respectarea standardului de casă pasivă. Una din cele mai recente case pasive la construcția căreia echipa Dimmer a participat este #casabuhnici.

Casa Pasivă PLUS certificată în Bacău, construită de Dimmer

Casa Sprânceană certificată de către Institutul German de Case Pasive la standardul Passive House Plus.

Este construită în județul Bacău și fost un proiect interesant pentru toți cei implicați – arhitect, ingineri de structuri, constructor, ingineri de instalații – dar și pentru proprietari, familia Sprânceană, implicată de la început până la sfârșit în tot ce a ținut de documentarea și realizarea casei.

Mai multe detalii aici.

Tu la ce casă visezi?

Îți oferim consultanță și devizul gratuit. Chiar daca ai doar o schiță sau un plan arhitectural, trimite-ne proiectul tău și începem discuția.