Întrebări frecvente

Costuri

E posibil să nu-ți placă răspunsul nostru, dar pe scurt: depinde.

Iată și explicația: calculul pe care îl realizăm în etapa de ofertare (care, apropo, vine după cea de consiliere și orientare, în care ne cunoaștem și afli tot ce trebuie să știi despre casele noastre pe structură din lemn) nu este doar o estimare.

Dacă ne întrebi pe noi, estimările oferite doar de dragul unei așa-numite transparențe nu fac decât să creeze și mai multă confuzie.

Când spunem că fiecare casă produsă de noi este unică, să știi că nu exagerăm.

Uite, mai jos, doar câteva dintre lucrurile de care avem nevoie și pe care le luăm în considerare înainte să primești oferta:

• planurile casei foarte bine cotate (în format .dwg sau .ifc) – în mod ideal, cu tot cu tâmplărie
• planurile de fațade (secțiuni)
• plan acoperiș
• randări (poze&fațade).

Dacă nu le ai pe toate cele de mai sus, stai fără grijă. Tot la noi găsești toate informațiile de care ai nevoie pentru a le pregăti. Facem asta de mai bine de 30 de ani, doar fă tu primul pas și dă-ne de știre că e momentul să ne cunoaștem.

Nimic mai ușor! Tot ce trebuie să faci este să ne trimiți:

• planurile casei foarte bine cotate (în format .dwg sau .ifc) – în mod ideal, cu tot cu tâmplărie
• planurile de fațade (secțiuni)
• plan acoperiș
• randări (poze+fațade).

După ce ne-am cunoscut și am stat puțin de vorbă, iar detaliile proiectului sunt stabilite, vei primi oferta pe e-mail în 3-5 zile lucrătoare. Dacă nu înțelegi toate lucrurile tehnice incluse acolo, nu-i problemă – vom reveni către tine să ne asigurăm că îți este totul clar.

Desigur, putem lucra și pe astfel de proiecte pentru a-ți face o oferta de preț, însă pentru obținerea autorizației de construcție, proiectul va trebui modificat.

Cum construim?

Construim casele la exterior la gata (inclusiv tencuiala decorativă sau lambriul, în funcție de preferințe), iar la interior până la rigips. Nu ne putem ocupa de instalații și finisaje.

Facem doar ce știm mai bine, adică locuințe pe structură din lemn, motiv pentru care fundația va fi asigurată de către tine.

E bine să știi că pentru clădirile realizate de noi, din panouri prefabricate din lemn, se utilizează în mod uzual sistemul de fundare de tip fundații continue (cunoscut și ca „rețele de grinzi”). După turnarea fundației, aceasta trebuie lăsată la uscat aproximativ 28 zile până când putem începe montajul casei.

Unul dintre avantajele caselor din lemn construite la Dimmer este că sunt ușoare, astfel că fundația va necesita un consum mai mic de materiale și manoperă decât la o clădire clasică, cu structură grea, precum cele realizate din beton și cărămidă.

În funcție de preferințele tale, oferta de preț poate include și partea de tâmplărie și acoperiș.

Sigur că da. Echipele noastre de montaj au o vastă experiență în domeniu și sunt pregătite să-ți transforme ideile în realitate.

Dincolo de garanția lucrului bine făcut, ai din partea noastră și 30 de ani de garanție pentru structura casei tale.

Mai multe, aici

În sfârșit, am ajuns la partea care ne entuziasmează cel mai tare!

Pe scurt: producem casa în fabrică și trimitem pe șantier imensele piese de Lego, acolo unde le montăm, iar tu vezi cum casa ta crește într-o zi cât altele în (cel puțin) 7.

Poți vedea și tu cum funcționează fluxul de producție dacă ne faci o vizită – suntem mereu bucuroși de oaspeți.

Nu e la fel de distractiv, dar poți urmări și acest material video, direct de acasă, ca să vezi exact ce facem ca să ne asigurăm că viitoarea ta casa va fi fix exact așa cum ți-o dorești.

Pași contract

De la semnarea contractului, în funcție de comenzile deja existente, casa poate fi livrată în 4-6 luni.

Suntem gata să te ajutăm cum putem mai bine. Știm că întregul proces de construcție a unei case începe cu mult înainte de construcția propriu-zisă, și deseori, etapele anterioare sunt și cele care vin cu cele mai multe decizii.

De aceea, găsești la noi consiliere, sugestii, și recomandări – inclusiv de arhitecți și ingineri cu care noi am avut colaborări până acum – ca să putem începe treaba așa cum se cuvine.

Fă tu primul pas și contactează-ne aici și revenim către tine cât se poate de repede.

Aruncă o privire și peste modelele noastre de case standard, 4 modele de locuințe pe structură din lemn, cu 4 configurații de eficiență energetică – poate că planul viitoarei tale casei e, de fapt, deja la noi.

Află mai multe despre fiecare dintre cele 4 modele aici.

Despre casele pe structură din lemn

Înainte de toate, trebuie să știi că locuințele pe structură din lemn trebuie să îndeplinească aceleași cerințe precum cele din beton, cărămidă, sau oțel.

Casele pe structură din lemn sunt și ele executate în urma etapei de proiectare structurală, respectând codurile, normele de proiectare și legislația în vigoare.

În privința duratei de viață, conform anexei la Eurocodul privind bazele proiectării, o construcție obișnuită trebuie să fie viabilă între 50 și 100 de ani.

Cred că am răspuns deja și părții a doua din întrebare: sigur că da, poți locui liniștit în casa ta pe toată perioada anului.

Dincolo de urmarea normelor și legislației în vigoare, iată câteva dintre lucrurile pe care le facem pentru durabilitatea casei tale din lemn:

• tratăm fiecare piesă de lemn folosită în construcțiile noastre împotriva umidității, a ciupercilor și a insectelor
• trecem lemnul prin procesul de uscare asistată și controlată, care ajută totodată și la eliminarea pericolului de crăpare
• prelucrăm atent fiecare element în fabrică, folosind tehnologii sofisticate, asigurând o precizie ultra ridicată și un control strict al calității
• simplificăm montajul – pe șantier, casa este doar asamblată, iar dacă elementele nu sunt exact conform proiectului, nu se vor îmbina.

Pe scurt: da, fără discuție. Iată de ce:

• casele pe structură din lemn, la fel ca cele din beton, cărămidă, sau oțel, trebuie să satisfacă aceleași cerințe fundamentale stabilite prin Legea nr. 10 din 18 ianuarie 1995 (forma consolidată) privind calitatea în construcții

• ca toate construcțiile realizate în România, și acest tip de clădire este executat în urma etapei de proiectare structurală, care respectă codurile și normele de proiectare și legislația în vigoare din țara noastră.

Putem înțelege de ce ai crede asta, iată însă și argumentele care pe noi ne-au făcut să îndrăgim lemnul chiar de la început:

În timpul creșterii, un copac absoarbe dioxidul de carbon (CO2) din atmosferă și îl stochează în interior, eliberând, în schimb, oxigen. Atunci când putrezește însă, va elimina din nou CO2.

Într-o pădure gestionată sustenabil, copacii sunt tăiați înainte de începerea procesului de degradare. În acest mod, dioxidul de carbon înmagazinat nu este eliberat în atmosferă, iar copacii tăiați fac loc pentru plantarea puieților… și devin cămine pentru beneficiarii noștri!

Ciclul de creștere și producție este reluat constant, îmbunătățind calitatea aerului și având un impact pozitiv asupra reducerii fenomenului de încălzire globală.

E bine de știut și că suntem certificați FSC (Forest Stewardship Council) pentru producerea și comercializarea de case pe structură din lemn. Avem mereu grijă să folosim material lemnos din păduri gestionate durabil și ne selectăm furnizorii după criterii clare de sustenabilitate.

Poți afla mai multe despre pactul nostru cu natura, inclusiv parteneriatul nostru cu Romsilva – Regia Națională a Pădurilor, aici.

Tu la ce casă visezi?

Îți oferim consultanță și devizul gratuit. Chiar daca ai doar o schiță sau un plan arhitectural, trimite-ne proiectul tău și începem discuția.